GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Mekanisk testbænk med stor kapacitet

Test af store komponenter og konstruktioner kan udføres på den mekaniske testbænk på Lindø Havn ved Odense. Testbænkens størrelse og kapacitet muliggør test med realistisk kraftpåvirkning.

Fuld-skala test på Lindø kan nu understøtte test af undersystemer og komponenter, hvor komplicerede mekaniske eller strukturmæssige systemer kan testes under næsten virkelige driftsmæssige betingelser.

At kunne udsætte fuld-størrelse konstruktioner for multi-aksiale belastninger er en af højdepunkterne ved faciliternes formåen. Simuleret belastning fra bølger, vind eller andre driftsmæssige betingelser er ligetil og kan anvendes realistisk i flere fleksible test opsætninger.

Statiske og dynamiske ekstrembelastninger eller udmattelsestest kan alle ligeledes håndteres i testbænken og det spritnye og topmoderne hydraulik- og kontrolsystem.

Samtidig understøtter faciliteterne skræddersyet indsamling af data fra testemnerne. Vi måler de karakteristika og reaktioner, som er nødvendige for at kunne evaluere hver enkelt konstruktion og system, der testes. Standard- eller skræddersyet indsamling af data kan udføres ved brug af forskellige gauges og sensorer, fx. strain gauges, forskydningssensorer, vejeceller, temperaturfølere, etc.

Den store testbænk er en del af et strategisk samarbejde mellem FORCE Technology og Lindø Offshore Renewable Centre (LORC).

Fakta: 

  • Str. (gulv): 20 m x 9 m
  • Str. (vægge): 13 x 4 m og 9 x 4 m (l x h)
  • Cylinderkapacitet: 125 kN op til 3 MN
  • Antal cylindere: Op til 6 på samme tid
  • Max. bøjemoment: 60 MNm.


Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger