GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Termisk sprøjtning - facilitet

Termisk sprøjtning kan være svaret på de voksende krav til overflader på maskiner og komponenter for at opfylde eksempelvis slid og korrosionsforebyggende formål. Teknologien kan imødekomme specifikke krav til eksempelvis levetidsforlængende overflader.

Termisk sprøjtning er en betegnelse inden for overfladeteknologi, som dækker over mange processer, eksempelvis metallisering. Ved termisk sprøjtning lægges et materiale på et andet. Det betyder, at det ved termisk sprøjtning er muligt at modificere egenskaberne for en overflade.

FORCE Technology råder over state-of-the-art plasma- og overvågningsudstyr, som giver indsigt i materialernes tilstand under hele sprøjteprocessen. Dette gør det muligt at forkorte testforløb af en skræddersyet belægning markant.

Anvendelse: 

Termisk sprøjtning...

  • Kan anvendes på næsten alle overflader, bl.a. metaller og plast 
  • Kan anvendes på færdige overflader oftest uden fordyrende efterbearbejdning. 
  • Overfladeegenskaberne kan tilpasses netop de krav, som kunden stiller til produktet/komponenten, f.eks. slidbestandighed og korrosionsbestandighed 
  • Billiggør produktets/komponentens samlede pris, fordi processen gør det muligt kun at ændre overfladens egenskaber i stedet for hele produktet 
  • Renoverer slidte og kostbare komponenter 
  • Kan udføres lokalt og giver ingen varmeinducerede materialeforandringer. 


Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger