GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Produktion af proteiner

Igennem de seneste 20 år har Bioneer udviklet og implementeret en lang række produktionsteknologier, som gør det muligt at producere alle slags proteiner i meget høj kvalitet. Ligeledes har Bioneer etableret en højt specialiseret infrastruktur til oprensning af de producerede proteiner.

Produktionsteknologierne omfatter en bred vifte af systemer, som enten er baseret på bakterier eller mammale celler. I disse systemer kan et gen, kodende for et bestemt protein indsættes, og under de rigtige betingelser produceres proteinet, som efterfølgende kan oprenses. Bioneer har produktionsfaciliteter i forskellige skala, fra rystekolber til bioreaktorer og fermentorer, og har opbygget et højt fagligt niveau inden for optimering af dyrkningsbetingelser for at kunne opnå et højt udbytte af et givent protein.

Det er essentielt for især mindre virksomheder inden for lægemiddeludvikling i Danmark at have adgang til en bredt funderet infrastruktur inden for proteinproduktion. Virksomheder har mulighed for hurtigt og med høj kvalitet at få produceret en relevant lægemiddelkandidat til prækliniske studier, samt opbygge den specifikke produktions –og oprensningsproces, der senere kan overføres til stor-skala kontraktproduktionsvirksomhed.   

Infrastrukturen omfatter bl.a.:

  • Højt specialiserede kloningskompetencer
  • Bred vifte af produktionssystemer, herunder fermentorer og bioreaktorer
  • Proces-analytisk udstyr
  • Højt specialiseret proteinoprensnings-facilitet

Målgruppe: Biotek og farmaceutiske virksomheder inden for lægemiddeludvikling.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger