GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

DBI’s gaslaboratorium giver adgang til hele Europa

Gasforbrugende apparater bliver testet på DBI’s gaslaboratorium. Med en prøvning herfra kan producenter og importører sælge produkterne i bl.a. EU.

Med DBI’s gaslaboratorium er det muligt at få testet gasudstyr til det europæiske marked. Laboratoriet kan teste efter en række standarder, der dokumenterer, om egenskaberne ved apparaterne lever op til kravene i EU’s forordning for gasforbrugende apparater (GAR). Det er forudsætningen for, at apparatet kan blive CE-mærket og solgt i EU. DBI’s gaslaboratorium kan teste en lang række gasapparater, der er omfattet af forordningen for gasforbrugende apparater (dog med undtagelse af naturgaskedler), og har især stor erfaring med gasapparater til fritidsområdet som f.eks. campingblus, terrassevarmere og gasgriller. Ved tests undersøges bl.a. betjeningsfladers temperatur, tætheden af apparatet og risikoen for kulilteproduktion under brug og flammestabiliteten.

Takket være stor erfaring med både dokumentation til CE-mærkning og med forordningen for gasforbrugende apparater kan DBI’s gaslaboratorium også teste og udarbejde dokumentation for apparater, der ikke findes standarder for. Det gælder f.eks. apparater, der kombinerer opvarmning og campingblus i ét.

Dokumentationen fra DBI’s Brandlaboratorium danner grundlag for den efterfølgende CE-mærkning, som giver adgang til markederne i EU og til Norge, Island og Liechtenstein samt en række lande i Afrika, Mellemøsten og Asien, der i varierende grad støtter sig op ad CE-mærkningen eller udsteder egne godkendelser på baggrund af CE-mærkningen. Testene hos DBI anvendes af producenter fra de nordiske lande, USA, Kina og Korea og herudover af importører. Laboratoriet er det eneste af sin art i Skandinavien.

Tests, som foretages på DBI’s gaslaboratorium, er:

EN 30 – Domestic cooking appliances burning gas
EN 203 – Gas heated catering equipment
EN 449 – Domestic flueless space heaters
EN 484 – Independent hotplates, including those incorporating a grill for outdoor use
EN 497 – Multi purpose boiling burners for outdoor use
EN 498 – Barbecues for outdoor use
EN 509 – Decorative fuel-effect gas appliances
EN 521 – Portable vapour pressure liquefied petroleum gas appliances
EN 613 – Independent gas-fired convection heaters
EN 624 – Room sealed LPG space heating equipment for installation in vehicles and boats
EN 732 – Absorption refrigerators
EN 14543 – Parasol patio heaters – Flueless radiant heaters for outdoor use
EN 14829 – Flueless space heaters

Målgruppe: Producenter af gasforbrugende apparater fra bl.a. Norden, Asien og USA samt importører af gasforbrugende apparater.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger