GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Vej- og asfaltlaboratoriet

Teknologisk Institut råder over moderne laboratoriefaciliteter til uvildig materialeprøvning af asfalt, tilslag og bindemidler.

Laboratoriet gennemfører materialeprøvning for hele vejsektoren, dvs. entreprenører, producenter, rådgivere, vejbestyrelser og andre større eller mindre bygherrer.

Materialeprøvningerne lever op til op til de nye DS/EN-standarder, og er essentielle for både kvalitetskontrol og produktudvikling.

Akkreditering er opnået primo 2020.

Udover standardprøvning på asfalt, tilslag og bindemidler, tilbydes højtspecialiseret og avanceret prøvning.

Således er state-of-the-art prøvning af bindemidler baseret på rheologiske analyser, der supplerer traditionelle bindemiddelanalyser. En lang række specialiserede funktionsafprøvninger af asfaltmaterialer, herunder tests for vurdering af bæreevne, stabilitet og sporkøringsmodstand, udmattelsesmodstand og andre holdbarhedstest vil bliver ligeledes udført.

Laboratoriet har mulighed for at indgå i samarbejde i forbindelse med initialprøvninger og løbende kontrol af et produkt. 

Er der brug for rådgivning i forbindelse med et prøvningsprogram, kan én af vores specialister assistere, inden det endelige prøvningsprogram fastlægges.

 

 Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger